Bloed - Holly Black

14-01-2022

Nadat ik "De wrede prins" boeken heb gelezen, werd ik verliefd op de schrijfstijl van Holly Black. Toen "Water" uitkwam was ik dan ook erg enthausiast, maar jammer genoeg raakte het boek mij niet zoals de eerdere serie. Ik had goede hoop dat "Bloed" mij wel weer zou weten te raken, maar jammer genoeg bleef dat dit keer ook weg. Lees hieronder mijn recensie.

Samenvatting:

Na een schokkende gebeurtenis is Valerie haar leven helemaal zat en besluit ze om haar thuis achter te laten. Ze loopt naar New York en ontmoet daar een groep krakers, met wie ze gaat samenwonen.

Eén van haar nieuwe vrienden weet Val over te halen om op zoek te gaan naar de schuilplaats van een mysterieus maar magisch wezen. Waar ze echter geen rekening mee houdt, is dat ze affectie voor dit wezen zou kunnen gaan voelen en gaan vervreemden van haar vrienden. 

Holly Black is een Amerikaanse schrijfster en redacteur die vooral bekend staat om haar kinder- en jeugdfictie. In Nederland kwam "De Wrede Prins" als eerst vertaalde boek uit.


Faeries in New York 

Interessante setting

De plaats waar dit verhaal zich afspeelt is in New York. We kennen natuurlijk de faerie wereld zoals in Holly Black haar eerdere boeken, maar daar wordt nu geen stap gezet. Je leert de donkere kant van New York kennen en dit is goed beschreven.

Prachtige schrijfstijl

Black haar schrijfstijl blijft uniek en prachtig. De zinnen voelen door haar woordkeuzes automatisch magisch aan en zorgen ervoor dat je de personages, omgeving en situaties goed voor je kan zien. De zinnen lopen soepel in elkaar over en maken dat het verhaal goed te volgen is.

Het verhaal zelf blijft echter wat oppervlakkig. Het verhaal is kort en hierdoor krijgt het verhaal geen diepgang. Val is een meisje die zich makkelijk laat ompraten, maar weinig diepgang krijgt. Het is daardoor niet interessant om over haar leven te lezen. Wanneer ze in contact komt met faeries wordt het interessanter, aangezien deze wezens hele unieke eigenschappen hebben en hierdoor automatisch meer diepgang krijgen.

Bijzondere vriendschappen

Val krijgt met de krakers een bijzondere vriendschap. Het is moeilijk voor te stellen dat ze haar warme huis inruilt voor een leven met verslaafde krakers onder de koude grond. De vriendschap begint heel pril maar wordt sterker, tot ze uiteindelijk juist weer uit elkaar groeien. Dit is een interessant proces en door Black goed geschreven.

Spannend einde

Het hele verhaal kabbelt een beetje voort en je leest over Val en wat zij meemaakt. Tegen het einde van het boek wordt er wat spanning ingebracht en komt Val voor moeilijke keuzes te staan. De spanning aan het einde van het boek is zoals we het kennen van Black, waardoor je door het laatste deel heen vliegt.

Bloed is een verhaal waarbij je geduld moet hebben om tot de spanning te komen. De vriendschapsontwikkelingen en de setting zijn interessant, maar het verhaal mist een stuk diepgang en weet je daardoor moeilijk te raken. 

Beoordeling: ⭐⭐⭐(/5)


Titel: Bloed
Originele titel: The Modern Faerie Tales - Valiant
Vertaald door: Anne-Marieke Buijs
Auteur: Holly Black
Uitgeverij: Boekerij
Uitgave: December 2021
ISBN: 9789022594445
Aantal pagina's: 253

© 2020 Meer boeken blog. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website.