Ongedierte dat niet bevriest - Annet Zaagsma

25-09-2020

Eventjes terug vroeg uitgeverij Palmslag mij of ik geïnteresseerd ben om "Ongedierte dat niet bevriest" te recenseren. Ik heb nog niet veel gedichten/poëzie gelezen, maar de titel en de cover spraken mij zeer aan, dus waarom niet?! 😉 Lees hieronder wat mijn ervaringen zijn bij deze gedichtenbundel.

Zoals wel vaker voorkomt bij gedichtenbundels, vind je het ene gedicht mooier dan het andere. Sommige raken mij echt, terwijl anderen mij niets doen.

Over het algemeen vind ik het mooie gedichten, die creatief en origineel zijn. Het leest lekker weg, deze bundel heb ik dan ook in één avond uitgelezen. Bij het ene gedicht sta ik wat langer stil, dan bij het andere.

Mijn favoriete gedicht in deze bundel is "'s Nachts doen wij onze maskers af". Dit gedicht heeft mij geraakt, ontroert, emotioneel gemaakt. Het is herkenbaar, mooi, maar ook pijnlijk. En zo zijn eigenlijk veel gedichten in deze bundel. Mooi, maar met een scherp randje.

Hou je van gedichten/poëzie? Dan is dit waarschijnlijk wat voor jou! 😉 De bundel heeft er bij mij in ieder geval gezorgd dat ik zeer zeker vaker gedichten(bundels) wil gaan lezen.

Ik geef het boek: ⭐ ⭐ ⭐(3/5)


Achterflap tekst:

Er groeit geen mos op de gedichten in deze bundel. Annet Zaagsma is een dichter die iets te vertellen heeft. Haar werk wordt omschreven als diepgaand, kleurrijk en origineel. Dit is poëzie voor wie niet bang is voor wat scherpe randjes en met elk gedicht opnieuw verrast wil worden.

De lezer gaat mee op reis van het donker naar het licht, in gedichten waarin het vaak letterlijk en figuurlijk gaat over bewegen en stilstaan. Het gedichten schrijven zelf is ook een belangrijk thema. De experimentele stijl, het spel met taal en een talent voor het vinden van woorden die op zichzelf al tot de verbeelding spreken, maken Annet Zaagsma's tweede bundel "Ongedierte dat niet bevriest" tot een verzameling pakkende poëzie. Alle zintuigen worden aangesproken en de originaliteit springt er in felgekleurde klodders en scherven vanaf.

Titel: Ongedierte dat niet bevriest
Auteur: Annet Zaagsma
Uitgeverij: Palmslag
ISBN: 978 94 930 5956 6