Rijk van Vlees en Vuur - Jennifer L. Armentrout

24-06-2022

Na het lezen van deel één, Uit bloed en as, wilde ik heel snel door naar deel twee. Want wauw, wat was deel één sterk! Lees hieronder mijn recensie van deel twee, Rijk van Vlees en Vuur.

Samenvatting:

Alles wat er ooit verteld is aan Poppy blijkt een leugen te zijn. Haar hele leven, alles wat zij kent, blijkt voorgelogen te zijn. Er is een oorlog op komst en Poppy zit er middenin.

De koning wil haar gebruiken om een boodschap over te brengen, de afvalligen willen haar dood hebben. Haar krachten lijken alleen maar toe te nemen en de wulven worden alsmaar onvoorspelbaarder. De atlantiërs zijn bang voor haar. Het lijkt er dus op dat ze nergens iets goeds kan doen, terwijl er meer op het spel staat dan ooit tevoren. 

Jennifer L. Armentrout is ook wel bekend onder het pseudoniem J. Lynn. Ze is een Amerikaanse schrijfster van romantiek, new adult en fantasy. Met haar boeken heeft ze meerdere keren de bestsellerlijst van The New York Times gehaald.


Poppy de onschuldige maagd

In deel één, Uit bloed en as, leren we Poppy en haar leefomgeving kennen. Op dat moment is ze nog de onschuldige maagd en houdt ze zich aan de voorgeschreven leefregels. Hoe verder we echter in dat verhaal komen, hoe beter we als lezer de wereld ook leren kennen. Eigenlijk tezamen met Poppy, want zij komt er dus achter dat de wereld niet is zoals zij dacht dat hij is.

Daarmee veranderd Poppy langzaamaan van onschuldige maagd naar badass karakter. De veranderingen gaan geleidelijk en komen realistisch over. Zo vindt ze het bijvoorbeeld lastig om mensen te vertrouwen, aangezien ze nu lastig kan peilen wat de waarheid is. Ze komt op voor zichzelf maar wilt tegelijkertijd niet geloven dat de wereld heel anders is dan zij dacht. Jennifer L. Armentrout heeft Poppy daarmee als krachtig personage neergezet, die erg tof is om te blijven volgen maar waar je ook veel sympathie voor voelt.

In deel één leren we ook Hawke kennen, doordat hij de nieuwe beschermer wordt van Poppy. In het eerste boek komen er al een aantal wendingen waardoor je erachter komt dat Hawke ook niet is wat hij lijkt, in deel twee wordt hier dan ook op verder geborduurd. Hawke is een zeer machtige man, komt gevaarlijk maar tegelijkertijd charmant over en is een personage die zeker je interesse weet te wekken. Doordat hij mysterieus is, wil je, evenals Poppy, alles over deze man te weten komen. Maar hoe meer je over hem weet, hoe verwarrender je gevoelens over deze personage worden. Want is hij nou wel, of toch niet, te vertrouwen? Wederom weet Armentrout hier dus een personage neer te zetten die zowel in deel één als in deel twee de volledige tijd zeer uniek blijft.

De schrijfstijl van Armentrout is erg mooi, echter laat de vertaling soms wel wat steekjes vallen. Een aantal zinnen lopen niet soepel in elkaar over en daarbij staan er regelmatig grote spelfouten in, wat erg jammer is. Hoe Armentrout echter deze wereld, de personages en wezens neerzet, is uniek en prachtig. Je waant je echt in een andere wereld en de hele opbouw hiervan is sterk gedaan. Het blijft een tikkeltje mysterieus, wat ook belangrijk is om deel drie interessant te houden, maar verder krijg je alle ins en outs over deze wereld. Het politieke spelletje hierin komt realistisch over en maakt het verhaal behoorlijk spannend.

Rijk van Vlees en vuur is het tweede deel in de Blood en Ash fantasy serie van Jennifer L. Armentrout. Het is een spannend fantasy verhaal, met een sterke wereldopbouw, interessante karakters en magische aspecten. Zeker een aanrader voor eenieder die graag verdwaald in een andere wereld.

Beoordeling: ⭐ (/5)


Titel: Rijk van Vlees en Vuur
Auteur: Jennifer L. Armentrout
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Originele titel: A Kingdom of Fles hand Fire
Vertaald door: Jeannet Dekker
Uitgave: Maart 2022
ISBN: 9789020551013
Aantal pagina's: 640 

© 2020 Meer boeken blog. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin