Spoiler Alert - Olivia Dade

17-09-2021

Sinds kort ben ik te vinden op TikTok. Het is nog even wennen en zoeken voor mij om daar de juiste content te delen, want dat is wel even heel wat anders dan bookstagram! Maar ik vind het wel erg leuk. 

Mocht je mij willen volgen, je kan mij vinden onder de naam @nogmeerboeken.

Vervolgens zag ik een bericht bij Zomer & Keuning dat ze booktokkers zoeken. Hier heb ik uiteraard direct op gereageerd en zodoende heb ik van hun "Spoiler Alert" opgestuurd gekregen, waar ik enorm dankbaar voor ben!

Lees nu hieronder mijn recensie van "Spoiler Alert".

Samenvatting:

Spoiler alert verteld het verhaal van April en Marcus. April is fan-fiction Schrijver en Marcus is de acteur in haar favoriete serie.

Marcus heeft een goed hart en is van mening dat iedereen geaccepteerd moet worden. Wanneer er via Twitter rot opmerkingen gestuurd worden over April haar lichaamsomvang, schiet dit Marcus dan ook in het verkeerde keelgat. Hij besluit daarop om April mee uit te vragen.

De date is ongemakkelijk en het lijkt allemaal niet de goede kant op te lopen. Marcus ontdekt echter op een gegeven moment dat April en Marcus elkaar eigenlijk al erg goed kennen. Dit houdt hij echter voor zich.

Hoe langer April en Marcus met elkaar om gaan, hoe beter ze elkaar leren kennen en hoe groter het opvalt dat er toch echt een klik zit. Marcus blijft echter vasthouden aan zijn geheim, want dit kan zijn carrière nog wel eens verwoesten.

Olivia Dade heeft Amerikaanse geschiedenis gestudeerd. Inmiddels is ze fulltime schrijver en woont ze samen met haar echtgenoot en dochter nabij Stokholm.


Geweldig voor fanfiction fans!

Zelf lees ik geen fanfiction. Maar ik kijk wél graag series en lees wel graag andere soorten fictie. Waaronder feelgood/liefde. De cover is prachtig en ik hoorde veel goede berichten over "Spoiler Alert", dus toen ik de kans kreeg om het boek te gaan lezen, pakte ik die ook meteen.

De schrijfstijl van Olivia Dade is erg prettig. Het leest makkelijk weg, de zinnen zijn mooi opgebouwd en je kan je goed voorstellen hoe de personages en de omgeving eruit ziet. Heerlijk!

Het onderwerp van het verhaal was vermakelijk en het is zeker interessant. De uitvoering ervan echter iets minder. Mijn verwachtingen voor dit liefdes verhaal waren: Meer feelgood en meer liefde. Naar mijn gevoel werd er veel gefocust op de maatschappij en de fan fictie, wat ik jammer vind. De fan fictie die er tussendoor komt is echter wel erg leuk vormgegeven en een leuk tussendoortje.

De karakters zijn voor mij ook niet je-van-het. In eerste instantie dacht ik een goede connectie/herkenbaarheid te vinden in April, maar ze is enorm gefocust op lichamelijke kwesties en wat de maatschappij daar van vind. Op een gegeven moment viel ze daarbij regelmatig in herhaling, terwijl haar punt allang duidelijk was.
Marcus daarin tegen vind ik wel een hele toffe vent! Hij komt, niet geheel onbelangrijk, over als een zeer knappe man. Maar daarnaast heeft hij ook nog een hart van goud en is hij intelligent. Ik vond de stukken met Marcus dan ook het meest interessant!

Spoiler alert was dus niet helemaal wat ik ervan verwacht had, maar ik heb mij er zeker mee vermaakt en raad dit boek aan voor mensen die interesse hebben in fanfiction. 

Beoordeling: ⭐⭐⭐(/5)


Titel: Spoiler Alert
Auteur: Olivia Dade
Uitgeverij: Zomer en keuning
ISBN: 9789020541342
Aantal pagina's: 384
Vertaald door: Erica Disco

© 2020 Meer boeken blog. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website.