Stormachtig Berlijn - Evi Dekker

19-01-2022

Van uitgeverij Harper Collins ontving ik "Stormachtig Berlijn" van Evi Dekker, waarvoor mijn dank. Lees hieronder mijn recensie.

Samenvatting:

Suzanne is interieurontwerper. Ze heeft hiervoor een eigen bedrijfje, die steeds beter loopt. Ze krijgt echt naamsbekendheid. Eens in de maand veranderd ze haar naam naar Zoë. Als Zoë gaat ze helemaal los in Berlijn. Niemand in Berlijn kent haar leven in Nederland en andersom weet niemand wat ze in Berlijn doet. Naast dat ze helemaal los gaat in Berlijn, haalt ze hier ook veel inspiratie vandaan.

Wanneer ze dan weer eens een weekend naar Berlijn gaat, wordt ze in de club ineens met haar echte naam aangesproken. Vreemd, hoe weet deze meneer wie zij is? Deze meneer lijkt akelig veel van haar te weten en, zo blijkt later, heeft er geen goede bedoelingen bij. Deze meneer blijkt een tussenpersoon te zijn van een groot bedrijf die haar interieurbedrijf over wil kopen. Suzanne zit hier niet op te wachten en wijst het aanbod af, niet wetende welke strijd eraan zit te komen.

Evi Dekker komt uit een vooraanstaande zakenfamilie in het westen van het land. Omdat ze op de Nederlandse ambassade werkt, ergens in de Europese Unie, gebruikt ze "Evi Dekker" als pseudoniem. Eerder kwam er onder deze pseudoniem al "Zomers Madrid" uit.


Niet zo stormachtig

Deze thriller is een prettige thriller 'voor tussendoor'. Het boek is namelijk niet zo dik en de schrijfstijl van Evi Dekker is erg prettig. Deze is namelijk vrij simpel, maar leest als een trein. Dit boek had ik dan ook binnen een dag uit.

Het verhaal zelf is echter niet zo spannend als ik had gehoopt. Heel kort gezegd is het een flinke zakenruzie tussen twee bedrijven, waarbij er vanuit één partij vieze spelletjes worden gespeeld. De ruzie is interessant en het is zeker mooi om te zien hoe Suzanne hiermee omgaat en dit probeert op te lossen, maar er zat geen spanning in. Hoe het verhaal afloopt is dan ook vrij voorspelbaar.

Hoe de tegenpartij neergezet wordt is goed gedaan. Door hun gedragingen krijg je eigenlijk direct een hekel aan ze en zit je helemaal in team Suzanne. Hoe Suzanne het uiteindelijk oplost is dan ook heerlijk bevredigend en een prettig einde aan dit verhaal.

Suzanne als karakter is erg leuk. Ze maakt fouten en geeft deze toe, om er vervolgens van te leren. Verder zet ze zich echt in voor haarzelf en haar bedrijf en komt ze over als een sterke/ zelfverzekerde vrouw. Het lezen van haar ontwikkeling was dan ook erg interessant.

De andere karakters in het verhaal hebben niet erg veel diepgang, maar dat is ook niet gek met een vrij dun boek. De relaties komen daardoor wat oppervlakkig en soms wat onrealistisch over.

Beoordeling: ⭐⭐⭐ (/5)


Titel: Stormachtig Berlijn
Auteur: Dekker, Evi
Uitgeverij: HarperCollins
Uitgave: November 2021
ISBN: 9789402708974
Aantal pagina's: 320

Voor het eerst verschenen op DLvA.

© 2020 Meer boeken blog. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website.