Verraad - De Strijd om Aera 1 - Sanne de Bock

De serie "Strijd om Aera" kende ik nog niet. Totdat uitgeverij Palmslag mij benaderde. Ze vroegen of ik bekend ben met de serie en of ik een boek wilde recenseren. Toen ik eenmaal de flaptekst had gelezen was ik direct om. Ik wilde weten waar het over zou gaan en zodoende heb ik hem gelezen!

Dit boek heb ik gelezen in een buddy-read met @dutchbookworm (op Instagram) waarbij we vijf dagen lang, elke dag een aantal hoofdstukken lazen. Super leuk om te doen!

In "Verraad" bevinden we ons in het land Aera. Aera is lang geleden onderverdeeld in het Noorder Koninkrijk en het Zuider Koninkrijk. Het leven daar is heel anders dan het leven in onze wereld, zo moeten de inwoners eens in de zoveel tijd bezittingen schenken aan hun koning.

In het verhaal lezen we over Alanna, een meisje wie wakker wordt in het ziekenhuis. Ze weet niet meer wie ze is en waar ze is. Naast haar zit Trojan, een jongen die beweert dat hij haar kent en dat ze moeten vluchten. Gezien ze niet weet wie ze moet vertrouwen en niet weet wat ze anders zou moeten doen, besluit ze om mee te gaan met Trojan. Tijdens hun vluchtpoging probeert Alanna zich te herinneren wie ze is en waar ze vandaan komt. Dit is een heel avontuur en uiteindelijk lijkt haar hele leven op haar kop te staan.

"Het leek wel of haar hersenen waren omgeven door een dikke laag stevig gelei, waar de woorden van de man eerst doorheen moest dringen voordat ze haar bewustzijn konden bereiken"

Ik heb ontzettend genoten van dit boek! Het begin van het boek wekte direct mijn interesse en ik wilde graag weten wat er zich allemaal afspeelde, wat ervoor zorgde dat het moeilijk was om niet stiekem wat meer hoofdstukken te gaan lezen dan de afgesproken hoofdstukken (i.v.m. de buddyread). Het begint heel mysterieus en je weet eigenlijk net zo weinig als Alanna zelf weet. Hierdoor ga je beelden bedenken wat er gebeurd zou kunnen zijn en wie 'we' kunnen vertrouwen. Zo heb ik in het boek meerdere malen mijn mening over Trojan moeten bijstellen.

Hoe verder je in het boek komt, hoe spannender het ook wordt. Je leert steeds meer over de wereld waarin zij leven en je krijgt steeds meer te lezen over de gruwelen die zich daar afspelen. Op een aantal stukken zou je haast willen praten tegen Alanna om haar advies te geven over wat ze zou moeten doen in de situaties waar ze in terecht gekomen is.

Daarnaast heeft Sanne de Bock een heerlijke schrijfstijl waardoor het verhaal heel natuurlijk en geloofwaardig overkomt. Je leest het dan ook heel gemakkelijk weg.

Het einde van het boek ging naar mijn idee wel heel snel, maar tegelijkertijd maakt het einde van het boek het nóg interessanter. Ik wil dan ook graag aan boek twee beginnen, echter zijn tijd en budget daarin nog wel een dingetje... "So many books, so little time".... 😉

Het boek krijgt van mij:

⭐ ⭐ ⭐ ⭐(4/5).

Achterflaptekst:

Lang geleden was Aera één groot, welvarend koninkrijk. Gebeurtenissen die niemand zich tegenwoordig nog kan herinneren, leidden echter tot een radicale tweedeling waarbij het concurrerende Noorder en Zuider Koninkrijk werden geboren. 

Wanneer een jonge vrouw zwaargewond ontwaakt in een ziekenhuis van het Noorder Koninkrijk en ontdekt dat ze geen flauw idee meer heeft wie ze is of wat er is gebeurd, is ze de wanhoop nabij. Vriend Trojan vertelt haar dat de autoriteiten haar op de hielen zitten, alleen heeft zij geen idee waarom. Langzaam ontwart ze een netwerk van leugens en intriges en neemt ze de zware taak op zich iets te doen aan het dictatorschap waaronder het land al jaren gebukt gaat. Wie is er te vertrouwen, wie heeft het bij het rechte eind en wie lukt het vast te houden aan zijn idealen, als alles en iedereen haar tegenwerkt?

Titel: Verraad - Strijd om Aera 1
Auteur: Sanne de Bock
Uitgeverij: Palmslag
ISBN: 978 94 917 7359 4